Spring naar content

Vervoer & Wonen

Het kan gebeuren dat je een afspraak hebt bij de huisarts, het ziekenhuis, bij de therapeut of ergens anders en dat er niemand in je omgeving is die je kan brengen, halen of ondersteunen. Hoe kom je toch daar waar je moet zijn? Hoe kan ik mij meer thuis voelen in de buurt door een overlastvrije omgeving (schoon, heel en veilig)? Wat en waar zijn beschikbare voorzieningen voor ontmoeting en buurtbemiddeling? Met welke vragen of onduidelijkheden loop jij rond?

  • Hoe kan ik vervoer regelen naar mijn afspraak?
  • Waar moet ik zijn als ik mij stoor aan overlast in mijn woonomgeving?
  • Hoe kan ik faciliteiten in mijn huis regelen om toch thuis te kunnen blijven wonen?
  • Ik ben nieuw in de wijk en zou graag mensen willen ontmoeten. Waar kan ik heen?
  • Ik heb begrepen dat de BoodschappenPlusBus mij ook naar verschillende musea kan rijden, klopt dat?

Je staat er niet alleen voor!

Wanneer je met deze of andere vragen zit, kunt u een beroep doen op de medewerkers van Welzijn Waard. Wij bekijken samen met jou – en waar nodig of van toepassing met het betrokken netwerk – wat de beste aanpak is voor jouw probleem of vraag. Misschien is informatie en advies voldoende. Of weet je zelf al goed welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Soms verwijzen wij jou door naar een andere organisatie of hulpverlener. En daar waar de situatie vraagt om ondersteuning of hulp bij een bezwaarprocedure, wordt je ondersteund op maat. Daarbij houden wij rekening met jouw eigen mogelijkheden.

En natuurlijk staan ook onze vrijwilligers voor u klaar!

Op pad met de BoodschappenPlusBus

Of je nu een boodschap nodig hebt of mee wil naar een museum of ander evenement: de BoodschappenPlusBus staat voor u klaar!

Op pad met ANWB AutoMaatje

Heb jij af en toe een vervoersvraag, of wil je wellicht zelf een ‘buur’ met een hulpvraag van A naar B helpen? Lees dan snel verder!

Op pad met de Gouden Koets

Voor een boodschap, ritje door de stad of in het donker veilig thuiskomen… De elektrische versie van de koninklijke gouden koets staat voor de inwoners van Waard klaar!

Op pad met de duofiets

Samen met een vrijwilliger op pad met een duofiets met trapondersteuning. Zo kom je weer buiten, doe je wat aan je conditie en leer je andere mensen.

Contact

Waar kunnen we jou mee helpen? Neem contact op met ons, of kom langs voor een afspraak of tijdens een inloop-spreekuur!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? In onze digitale bibliotheek kun je al veel informatie vinden.

Activiteiten

Geen items gevonden

Geheimhouding

Onze professionals hebben een geheimhoudingsplicht en zijn onafhankelijk.

Wat kost dat?

Onze dienstverlening is voor inwoners van Gemeente Waard gratis.