Spring naar content

Gezondheid & Zorg

Er zijn periodes waarin je hulp nodig hebt of juist verleent. Omdat jij of je naaste even niet alles zelf kan, bijvoorbeeld door ziekte. Gelukkig sta je er niet alleen voor! Gezondheid en welzijn worden vaak samen genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Welzijn verwijst naar de algemene levenstevredenheid: hoe gaat het met mij? Gezondheid is een belangrijk onderdeel van het al dan niet ervaren van welzijn. Welzijn Waard is ook betrokken bij jouw Gezondheid & Zorg. Denk aan hulp of ondersteuning bij:

  • Persoonlijke verzorging
  • Werken aan positieve gezondheid
  • Leven met een beperking
  • Inzet van praktische hulp
  • Verslaving & middelengebruik

MijnDag (test) – nog niet beschikbaar

Doelgroep: inwoners die gebruik maken van dagbesteding en willen werken aan de kwaliteit van hun leven. Breng dat aan de hand van 8 vragen in kaart!

MijnWelbevinden (test)

Doelgroep: zelfstandig wonende ouderen ondersteunen in hun zelfstandigheid en hoe om te gaan met veranderingen. De monitor laat aan de hand van 8 vragen zien waar het goed gaat maar ook waar nog mogelijkheden liggen om zo prettig mogelijk te leven.

Contact

Waar kunnen we jou mee helpen? Neem contact met ons op of kom langs voor een afspraak of tijdens een inloop-spreekuur!

Wil je meer informatie lezen die te maken heeft met gezondheid en zorg? Wij hebben een paar handige websites voor je op een rijtje gezet.

Activiteiten

Geen items gevonden

Positieve Gezondheid

Een goede gezondheid geeft je de mogelijkheid om belangrijke levensdoelen te realiseren. Denk aan een job uitoefenen, reizen maken, spelen met (klein)kinderen, enzoverder. Het geeft je de kans om een eigen regie te voeren en zo een kwaliteitsvol leven na te streven. 

Iemands gezondheidstoestand kan echter ook een hindernis vormen voor het realiseren van die levensdoelen. Zo kunnen fysieke en mentale aandoeningen het minder evident maken om deel te nemen aan sociale activiteiten, om de zorg voor (klein)kinderen op te nemen of een zinvolle dagbesteding uit te oefenen. Gezondheid zien we dus als een toestand die het makkelijk, maar ook net moeilijk(er) kan maken om bepaalde levensdoelen te realiseren.  

Positieve Gezondheid (test)

Om inzicht te krijgen hoe het met jou gaat, kun je het spinnenweb van Positieve Gezondheid invullen, en vervolgens daarover in gesprek gaan

Meer weten over Positieve Gezondheid?

Hoe veerkrachtig ben jij? Positieve gezondheid is een benadering die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven centraal stelt. De nadruk ligt op jouw veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen en niet op jouw beperkingen of ziekte zelf. Positieve gezondheid gaat ook over goed in je vel zitten, over omgaan met tegenslagen, over wonen en werken, contacten hebben en zinvol bezig zijn. Lees verder om meer over Positieve Gezondheid te weten te komen!

Geheimhouding

Onze professionals hebben een geheimhoudingsplicht en zijn onafhankelijk.

Wat kost dat?

Onze dienstverlening is voor inwoners van Gemeente Waard gratis.