Spring naar content

Waar krijg jij energie van?

Vertel eens, waar krijg jij energie van? En wat zijn jouw talenten? Wat vind je leuk om te doen? En wat zou je nog willen leren? Zo maar een paar vragen die wij jou willen stellen als jij vrijwilliger bij ons bent of wilt worden. Dat zijn soms best ingewikkelde vragen. De ene vraag gaat vooral in op wat je wellicht zo kunt opnoemen of vertellen, maar de dingen waarover je droomt of wat je wenst, zijn vaak niet zo gemakkelijk uit te spreken en liggen vaak niet op het spreekwoordelijke puntje van de tong.

Wij gaan graag in gesprek door foto’s op tafel te leggen en een gesprek te beginnen. Talent in Beeld is een innovatieve gesprekstool die op basis van beelden ons gesprek met jou faciliteert door abstracte wensen en gevoelens te vertalen in concrete gespreksonderwerpen.

Hoe werkt dat dan?

Je krijgt tijdens ons gesprek een tablet in handen, waarop in willekeurige volgorde beelden voorbij komen gedreven, gekoppeld aan een vraag zoals bijvoorbeeld ‘Wat vind je leuk om te doen? De bijbehorende beelden roepen herinneringen, associaties en gespreksonderwerpen op, wat het mogelijk maakt dieperliggende gevoelens en wensen concreet te benoemen. In Talent in Beeld vormen de beelden met activiteiten de aanhaakpunten van het gesprek. Samen bepalen we welke beelden en daarmee welke onderwerpen de aandacht krijgen, welke bewaard worden voor later of juist verwijderd. Dit leidt tot een diepgaand en verrassend gesprek over wat jij echt belangrijk vindt in het leven, wat je gelukkig maakt en nog wil doen of wat je nog zou willen leren.

Talent in Beeld maakt het onbewuste bewust, het onbekende bekend en het onbespreekbare bespreekbaar.

Zelf aan de slag?

De Talent in Beeld app is speelbaar op de telefoons en tablets.

Wanneer je Talent in Beeld op je tablet of telefoon geïnstalleerd hebt kun je na het opstarten de activatiecode WelzijnWaardInBeeld gebruiken. Inloggen doe je met het account dat je voor al onze online omgevingen kunt gebruiken. Mocht het onverhoopt niet lukken kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Talent in beeld gespeeld. En dan?

Na het gesprek worden alle gekozen beelden weergegeven in een collage om te bewaren. Wij slaan de uitkomsten op in jouw profiel. En we kunnen het er op een later moment nog eens over hebben. En met name dit laatste is belangrijk, want het blijven nadenken en praten over waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om te doen, maakt gelukkiger en kan ervoor zorgen dat jij als vrijwilliger langer verbonden wilt blijven. Omdat je iets hebben te brengen en te leren! En dat is precies wat Talent in Beeld voor ogen heeft.